top of page
vaartijd

ALTAICA ALPHA STRATEGIES

Het Altaica Alpha Strategies fund is een Fund of Funds / Multi Strategy Fund. De belangrijkste doelstelling is om laag gecorreleerde resultaten te leveren ten opzichte van de aandelen- en obligatiemarkten. Op deze manier willen we een mogelijkheid tot diversificatie bieden binnen een aandelen en obligatieportefeuille.

We selecteren alternatieve beleggingen met een bovengemiddeld prestatiepotentieel. De beleggingen zelf moeten ook laag gecorreleerd zijn met elkaar. Dit laatste zorgt voor een meer stabiele rendementsontwikkeling.​

WAAROM ALPHA STRATEGIES

We hebben het fonds opgericht om u toegang te geven tot unieke fondsen en strategieen.

TOEGANG

toegang tot fondsen die voor de meeste beleggers moeilijk of niet toegankelijk zijn. Dit door hoge toegangsdrempels (minimale inleg + EUR 1 mio), hoge kosten of enkel op uitnodiging (netwerk).

SPREIDING

Net zoals bij aandelen zijn er ook bij alternatieve beleggingen grote voordelen wanneer je een gespreide portefeuille hebt. Het risico gaat fors omlaag en het rendement op de lange termijn omhoog.

ACTIEF BEHEER

De portefeuille wordt samengesteld uit fondsen die zorgvuldig geselecteerd zijn. Enkel de meest betrouwbare partijen met unieke strategieën en talent worden opgenomen. De fondsen blijven ook voortdurend gecontroleerd of ze nog steeds doen wat ze beloofden. Zijn er betere partijen dan worden er wissels uitgevoerd. Evenzo hanteren we een strikt money management systeem en wordt de portefeuille aangepast op de marktdynamiek.

KOSTEN I

Er zijn grote verschillen tussen de kosten voor retail fondsen en institutionele fondsen. Met name bij de entree en exit fees maar ook de management fees en performance fees. De fees die wij professionele beleggers kunnen bedingen zijn veelal fors lager als die van toepassing zijn op de retail fondsen.

KOSTEN II

Actief management van een hedge fund portefeuille is duur. De transactie gebonden kosten zijn significant. Veel banken hanteren een minimale fee per transactie. De kosten per transactie lopen hierdoor in combinatie met de entree en exit fees flink op. Een actief beheer, in onze ogen noodzakelijk om goede resultaten te kunnen boeken, is daarom voor kleinere portefeuilles te duur. Verder zijn ook de kosten voor selectie en due dilligence aanzienlijk. Zonder goed onderzoek is beleggen in alternatieve beleggingen onverantwoord. Met Altaica Alpha Strategies weten we deze kosten onder controle te houden.

KENNIS

Kennis, ervaring en en begrip van de de strategieën zijn de sleutels om bovengemiddelde resultaten te behalen en failures uit te sluiten. Als eerste zullen de betere fondsen gevonden moeten worden – de meeste van hen zijn verborgen juwelen. Begrip van de markten en de strategieën, persoonlijk de managers kennen en worden toegelaten om te beleggen zijn hierbij aandachtpunten (veel zijn op invitation only toegankelijk). Vervolgens dient er een goed begrip te zijn van de strategieën en de kwaliteiten van de managers. Enkel dan kunnen failures worden uitgesloten en juist de best presterende fondsen aan de portefeuille toe te kunnen voegen. Als laatste is het ook van belang om de dynamieken van de strategieën te kennen om een portefeuille te kunnen samenstellen die een superieure rendement / risico verhouding heeft.

Altaica AS - Perf Graph.png
Altaica AS - Perf Tabel.png

Fund Facts

Kosten

  • 0.083% Management Fee per maand

  • 10% Performance Fee, High Watermarked

  • 0.25% entry & exit fee

Verhandelbaarheid

  • 1 x per maand tegen NAV

  • € 50.000 minimale deelname

  • € 5.000 minimale vervolgstortingen

AFM Risico Meter
bottom of page